Новости

Милка Тодорова, Претседател на УО и Извршен директор на УНИБанка


Интервју за Фактор
Една од главните цели ми е УНИБанка да влезе во групата на големи банки

Прочитај повеќе


УНИБанка со промоција на новата Mastercard дебитна картичка за млади


Имателите на оваа картичка, на возраст од 18 до 25 години добиваат и бесплатен бесконтактен стикер за мобилен телефон 

Прочитај повеќе


Северна Македонија и Австрија се на пат да станат првите држави во Европа со електронски идентитет на банкарски картички Mastercard


Во Скопје „УНИБанка”, Mastercard и Evrotrust разговараа за можностите за соработка

Прочитај повеќе


УНИБанка со највисока каматна стапка до 4% за депозит „Детско штедење - Фикс Јуниор“


УНИБанка АД Скопје, деновиве промовира уште еден депозитен продукт со висока каматна стапка. Депозитот е наменет за малолетни лица, односно деца до 18 годишна возраст. 

Прочитај повеќе


Александра Накова Парнарџиева - директор на Дирекција за картично работење во УНИБанка


Интервју за Фактор

УНИБанка оди чекор напред во заштитата на интернет плаќањата

Прочитај повеќе


УНИБанка воведува “3D Secure” технологија за поголема сигурност при интернет плаќања со картички


Заштитата со 3D Secure технологија е бесплатна и обезбедува дополнителен степен на безбедност и сигурност при плаќање со картичка преку интернет

Прочитај повеќе


Александар Маневски - директор на Дирекцијата за стратешки клиенти


Интервју за Аналитика

Кои се клучните фактори за развој на брзорастечките компании?

Прочитај повеќе


„УНИБанка" со промотивен потрошувачки кредит со каматна стапка од 4,75%

УНИБанка АД Скопје промовира уште подобри услови во програмата на кредитни продукти наменети за граѓаните.

Прочитај повеќе


„УНИБанка” одбележа 15 години во Прилеп


„УНИБанка” прослави 15-годишнина на својата експозитура во Прилеп со елегантен коктел во ресторан „Кристал Палас”. На настанот присуствуваа над 100 клиенти, партнери и пријатели на банката од градот и од регионот.

Прочитај повеќе


Милка Тодорова, Претседател на УО и Извршен директор на УНИБанка


Амбицијата ни е да влеземе во групата на големите банки

Прочитај повеќе


УНИБанка е вклучена во Деновите на финансиската писменост


УНИБанка, како општествено одговорна компанија се вклучува во реализацијата на Деновите на финансиската писменост, кои ќе се одржат во земјава, од 29 до 31 мај, во организација на Народната банка и другите регулаторни финансиски институции.

Прочитај повеќе


“УНИБанка” АД Скопjе со промени во раководството


УНИБанка направи промени во оперативното раководство на финансиската институција. По 16 години работа во УНИБанка,  г-н Коста Митровски се повлекува од позицијата на Главен Извршен директор и Претседател на Управниот Одбор на банката, сметано од 10.05.2019 година.

Прочитај повеќе


„УНИБанка” одбележа 15 години во Гостивар


„УНИБанка” го прослави својот 15-годишен јубилеј на својата експозитура во Гостивар со елегантен коктел во ресторанот „Мон Блан”. На настанот присуствуваа над 100 клиенти, партнери и пријатели на банката од градот и од регионот.

Прочитај повеќе


КАТИЦА КУЗМАНОВСКА - директор на Дирекција Банкарство за население


Растот на депозитната база од 17% е доказ за довербата на клиентите во УНИБанка

Прочитај повеќе


УНИБАНКА СО ОПШТЕСТВЕНО ОДГОВОРНА АКЦИЈА


Прочитај повеќе


УНИБАНКА СО ПИОНЕРСКИ ЧЕКОР НА МАКЕДОНСКИОТ ФИНАНСИСКИ ПАЗАР


Прочитај повеќе


Kотaција на приватна емисија на обврзници од 5 милиони евра на “УНИ Банка”


Котација на приватна емисија на обврзници од 5 милиони евра на УНИ Банка. Перпетуалните обврзници се должничко - капитален (хибриден) инструмент со специфични карактеристики, кој ќе се тргува на секундарниот пазар од 1-ви март 2019 година и кој банката има намера да го вклучи во својот редовен основен капитал. Ова го објавија претставници на финансиската институција на прес конференција во петок. 

Прочитај повеќе


УНИБанка со нов Зимски депозит со атрактивни каматни стапки


УНИБанка во февруари започна со нов зимски депозит со атрактивни услови на македонскиот пазар. Депозитот нуди највисока каматна стапка на пазарот во моментов, а за период од 36 месеци таа е фиксна и е 3,30%.

Прочитај повеќе